Je winkelwagen is momenteel leeg
Koffiemolens zijn er in uiteenlopende maten en soorten, met verschillende maalwijzen die weer gebruik maken van diverse materialen.
Slagmessen of maalschijven -konisch of plat, keramisch of roestvrij staal, allemaal met hun eigen voors en tegens.
Mesjes of schijven?In traditionele koffiemalers zit een mesjes dat de koffiebonen in stukken hakt. Prima voor filterkoffie, maar niet voor espresso. Het is voor espresso belangrijk dat de maling fijn is en constant. Je moet hier de bonen malen tussen 2 maalschijven.
Conische of vlakke maalschijven?Conische, ofwel kegelvormige, maalschijven zouden minder heet worden tijdens het malen en dus beter zijn voor de bonen. Maar daarentegen zeggen anderen weer dat platte maalschijven een constantere maling geven.
Waar kan je op letten?Welk materiaal en welke vorm het beste zijn, is dus moeilijk te zeggen. Maar ongeacht materiaal en de vorm, de afstand tussen de maalschijven is altijd in te stellen en zo bepaal je de fijnheid van de maling. Bij verschillende machines kan dat in stapjes, bij anderen traploos. Dat laatste is natuurlijk nauwkeuriger.
Deze robuuste molen van Cloer is uitgevoerd in kunststof en voorzien van een roestvrijstalen conisch maalwerk. Met de startknop zet je de motor in beweging en laat je de molen de ingestelde hoeveelheid te malen boontjes malen. De maalgraad kan je eenvoudig instellen door aan de ruime bonencontainer te draaien, tot aan de gewenste grofte. De bonencontainer kan 300 gram bonen herbergen, de opvangbak heeft een capaciteit van 110 gram en is eenvoudig uit te nemen. Voor je veiligheid maalt deze molen alleen als de bonencontainer juist geplaatst is.