Je winkelwagen is momenteel leeg
Klein, maar fijn
Koffiemolens zijn er in uiteenlopende maten en soorten, met verschillende maalwijzen die weer gebruik maken van diverse materialen.
Koffiemolens zijn er in uiteenlopende maten en soorten, met verschillende maalwijzen die weer gebruik maken van diverse materialen.
Slagmessen of maalschijven -konisch of plat, keramisch of roestvrij staal, allemaal met hun eigen voors en tegens.
Mesjes of schijven? In traditionele koffiemalers zit een mesjes dat de koffiebonen in stukken hakt. Prima voor filterkoffie, maar niet voor espresso. Het is voor espresso belangrijk dat de maling fijn is en constant. Je moet hier de bonen malen tussen 2 maalschijven.
Conische of vlakke maalschijven? Conische, ofwel kegelvormige, maalschijven zouden minder heet worden tijdens het malen en dus beter zijn voor de bonen. Maar daarentegen zeggen anderen weer dat platte maalschijven een constantere maling geven.
Waar kan je op letten? Welk materiaal en welke vorm het beste zijn, is dus moeilijk te zeggen. Maar ongeacht materiaal en de vorm, de afstand tussen de maalschijven is altijd in te stellen en zo bepaal je de fijnheid van de maling. Bij verschillende machines kan dat in stapjes, bij anderen traploos. Dat laatste is natuurlijk nauwkeuriger.
Deze handzame molen van Cloer is uitgevoerd in geborsteld roestvrij staal en voorzien van slagmesjes. Met de drukknop zet je de motor in beweging en laat je de molen zolang malen totdat het gewenste resultaat bereikt is. Voor je veiligheid maalt deze molen alleen als het dekseltje erop zit.
Naast malen van koffiebonen is deze molen ook geschikt voor het vermalen van bijvoorbeeld nootjes, zaden en kruiden.