Je winkelwagen is momenteel leeg
<h4>Maximum flavour</h4>
Koffiemolens zijn er in uiteenlopende maten en soorten, met verschillende maalwijzen die weer gebruik maken van diverse materialen.
Slagmessen of maalschijven, -conisch of plat, keramisch of roestvrij staal, allemaal met hun eigen voors en tegens.
Mesjes of schijven? In traditionele koffiemalers zit een mesje dat de koffiebonen in stukken hakt. Prima voor filterkoffie, maar niet voor espresso. Het is voor espresso belangrijk dat de maling fijn is en constant. Je moet hier de bonen malen tussen 2 maalschijven.
Conische of vlakke maalschijven? Conische, ofwel kegelvormige, maalschijven zouden minder heet worden tijdens het malen en dus beter zijn voor de bonen. Maar daarentegen zeggen anderen weer dat platte maalschijven een constantere maling geven.
Waar kan je op letten? Welk materiaal en welke vorm het beste zijn, is dus moeilijk te zeggen. Maar ongeacht materiaal en de vorm, de afstand tussen de maalschijven is altijd in te stellen en zo bepaal je de fijnheid van de maling. Bij verschillende machines kan dat in stapjes, bij anderen traploos. Dat laatste is natuurlijk nauwkeuriger.
De Gastroback Design Advanced molen is uitgevoerd in stijlvol rvs met zwart kunststof en maalt je bonen met een conisch maalwerk. Met de pas verbeterde motor zorgt de molen er voor dat er minimale warmte vrijkomt om de fragiele aroma's te behouden. Daarnaast zorgt het speciale Uv-filter in de containers voor bescherming tegen zonlicht. Door de duidelijke maalstanden op de container kan je heel eenvoudig je favoriete stand bepalen, tot wel 34 instellingen zijn mogelijk. Met de timer bepaal je precies hoeveel koffie je gemalen wil hebben._
De Gastroback Design Advanced molen is onlangs getest door Haus und Garten met eindcijfer 1,6 en eindoordeel GUT.