Je winkelwagen is momenteel leeg
<h4>Maximum flavour</h4>
Koffiemolens zijn er in uiteenlopende maten en soorten, met verschillende maalwijzen die weer gebruik maken van diverse materialen.
Slagmessen of maalschijven, -konisch of plat, keramisch of roestvrij staal, allemaal met hun eigen voors en tegens.
Mesjes of schijven? In traditionele koffiemalers zit een mesje dat de koffiebonen in stukken hakt. Prima voor filterkoffie, maar niet voor espresso. Het is voor espresso belangrijk dat de maling fijn is en constant. Je moet hier de bonen malen tussen 2 maalschijven.
Conische of vlakke maalschijven? Conische, ofwel kegelvormige, maalschijven zouden minder heet worden tijdens het malen en dus beter zijn voor de bonen. Maar daarentegen zeggen anderen weer dat platte maalschijven een constantere maling geven.
Waar kan je op letten? Welk materiaal en welke vorm het beste zijn, is dus moeilijk te zeggen. Maar ongeacht materiaal en de vorm, de afstand tussen de maalschijven is altijd in te stellen en zo bepaal je de fijnheid van de maling. Bij verschillende machines kan dat in stapjes, bij anderen traploos. Dat laatste is natuurlijk nauwkeuriger.
De Gastroback Design Advanced Plus molen is uitgevoerd in stijlvol rvs en maalt je bonen met een konisch maalwerk. Met de pas verbeterde motor zorgt de molen er voor dat er minimale warmte vrijkomt om de fragiele aroma's te behouden. Daarnaast zorgt het speciale UV-filter in de container (400 gram) voor bescherming tegen zonlicht. met de draaiknop kan je heel eenvoudig je favoriete stand bepalen, tot wel 16 instellingen zijn mogelijk. Met de timer (instelbaar tot 50 seconden) bepaal je precies hoeveel koffie je gemalen wil hebben. De molen kan vrijwel handsfree gebruikt worden, hij maalt direct in de opvangcontainer of in je filterdrager. Om hem geschikt te maken voor elke maat filterdrager zitten er 2 houders bij, resp. 50-54 mm en 58 mm