Je winkelwagen is momenteel leeg
Bak een wafel met de Lagrange Premium Gaufres, sluit je ogen en waan je op de Grote Markt in Brussel. De Brusselse en de Luikse wafel hebben veel met elkaar gemeen, maar zijn niet helemaal hetzelfde.
De Brusselse is meestal rechthoekig, luchtiger (door het eiwit) en heerlijk krokant. Doordat ze minder zoet zijn dan de Luikse worden ze vaak geserveerd met veel poedersuiker, slagroom of aardbeien. Vrijwel altijd worden ze gebakken in een vorm met 4 x 6 of 4 x 7 blokjes. De Luikse wafel wordt met een gistbeslag gemaakt en heeft meestal afgeronde hoeken. Deze kunnen gebakken worden in een vorm met 6 x 10 of 16 x 28 blokjes.
Heb je geen zin in een wafel, maar in bijvoorbeeld een Croque Monsieur of Madame, dan zijn die in dit prachtige apparaat zo bereid. Je vervangt eenvoudigweg de platen et voilà! Ook Brezeli, dunne suikerwafeltjes behoren tot de mogelijkheden.
Bon appetit!