Je winkelwagen is momenteel leeg
Sous vide is al langere tijd een populaire bereidingsmethode onder professionele koks. Sous vide is Frans voor "onder vacuüm".
Het beschrijft een bereidingsmethode waarbij het voedsel vacuümverpakt en in een waterbad gelegd wordt. Het voedsel wordt op een constante temperatuur voor langere tijd gegaard, zodat smaken en voedingstoffen bewaard blijven. Als de vacuüm zak gesloten is, bereid de kok het voedsel in eigen vocht, met eventueel toegevoegde smaakmakers. Vitaminen, mineralen en smaakstoffen blijven zo behouden en de smaken versterkt. Het maakt het voedsel gezonder, sappiger en smaakvoller. Doordat sous vide bereid vlees veel malser wordt kunnen goedkopere delen, zoals nek en schouder gebruikt worden, welke vaak smaakvoller zijn dan de duurdere delen. Omdat het (vacuüm) verpakken van voedsel noodzakelijk is voor sous vide bereiding, kunnen verschillende producten gemakkelijk tegelijkertijd bereid worden, mits de bereidingstemperatuur gelijk is. Als het sous vide gegaarde product direct na garing geconsumeerd wordt hoeft de zak niet perse luchtdicht afgesloten te worden. Hoewel het bijna onmogelijk is producten te ver door te garen, kan wel de structuur tijdens het garingsproces veranderen. Het voedsel kan gemakkelijk ver van tevoren bereid worden, wat sous vide een perfecte bereidingstechniek maakt voor wanneer je gasten hebt.
De sous vide stick Time van Unoldis de ideale partner voor deze kookmethode. Hij verwarmt tot 20 liter water in een pan of een andere hittebestendige container - de minimale hoogte moet 18 centimeter zijn. Als het water op de gewenste temperatuur is, kan het gevacuumeerde product worden toegevoegd. Met zijn 1.300 watt verwarmt de sous vide stick Time het water precies tot op /- 0,2 graden Celsius - de gewenste temperatuur kan worden ingesteld in stappen van 0,5 graden. Tijdens het kookproces wordt het warmteniveau constant gehouden, dankzij de krachtige circulatiepomp in sous vide stick Time.
Uitgerust met een timerfunctie (tot 60 uur), biedt de uiteraard BPA-vrije sous vide stick Time ook een automatische uitschakeling wanneer het waterniveau te laag is. Door het afgeschuinde LCD-scherm kan je eenvoudig de tijd en temperatuur aflezen. Zo tover je je eigen pannen om in een sous vide bad. En door zijn slanke design is hij ook nog eens heel gemakkelijk schoon te houden en op te bergen.
BEREIDINGSTIJDEN De bereidingstijd is niet afhankelijk van het gewicht, maar van de dikte van het product.
Geschikte producten voor Sous Vide bereiding Vlees is uitermate geschikt voor sous vide bereiding,
doordat het malser, sappiger en smaakvoller wordt,
maar ook vis en groente kunnen prima op deze wijze bereid worden. Wij raden sous vide bereiding aan voor de volgende producten: • Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees, Lamsvlees en Wild • Kip, Kalkoen en Eend • Magere en vette Vis, Kreeft en St. Jacobsmosselen • Wortelgroenten zoals Aardappels, Wortelen, Pastinaak, Bieten en Knollen • Knapperige groenten zoals Erwten, Asperge, Mais, Broccoli, Bloemkool, Aubergine, Courgette en Uien • Hard fruit zoals Appels en Peren • Zacht fruit zoals Mango, Pruimen, Abrikozen, Peren, Nectarines, Papaja en Aardbeien SOUS VIDE BEREIDING STAP VOOR STAP 1. Kruiden Breng het voedsel op smaak met kruiden, marinade, boter, olie of andere smaakmakers voordat je de vacuümzak sluit. 2. Vacumeren Het voedsel moet in een vacuümzak verpakt worden. Dit zorgt ervoor dat de voedingstoffen en smaken in het product blijven. Vacumeren zorgt er ook voor dat de poriën van het product open gaan staan zodat marinades ed. beter in het product kunnen trekken. Zuurstof en vocht reduceren de smaak, de voedingswaarde en de structuur van het product. Daartoe is het belangrijk een kwalitatief hoogwaardig vacuumeer apparaat te gebruiken om je ervan te verzekeren dat het product goed vacuümverpakt zit. Als je het product direct na bereiding serveert kan het ook gegaard worden in een afsluitbare (diepvries)zak, zonder gevacumeerd te worden. 3. Bereiden Als het water de ingestelde temperatuur heeft bereikt laat je de vacuümzak zachtjes in het water zakken. Verzeker je ervan dat de zak volledig onder water ligt en het water om de zak heen kan circuleren, zodat alle gelijkmatig gegaard kan worden. 4. Kleuren Wanneer het voedsel sous vide bereid is kan het, bijvoorbeeld bij vlees, nodig zijn het product in een pan of op de grill na te kleuren, voor een mooiere presentatie en smaak. Haal het vlees uit de zak en leg het in een goed hete koekenpan of grillpan. Dit zorgt ervoor dat het vet en eiwitten gekarameliseerd worden en de smaak versterkt wordt. VOORBEREIDING • Producten voor sous vide bereiding moeten absoluut vers zijn. • Verzeker je ervan dat vlees, vis en gevogelte dat je gaat bereiden bewaard zijn onder 5° C. • Gebruik alleen een nieuwe en schone vacuümzak. • Houd vers en bereid voedsel apart. • Was je handen en werkplek voor en na het bereiden van elk product. • Voor een goede garing moet de dikte van de te bereiden producten volgens de onderstaande tabel zijn: ";